Εκδήλωση και παράδοση τιμητικού τόμου στον Δικηγόρο-ποινικολόγο Χριστόφορο Αργυρόπουλο

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και  η Ενωση Ελλήνων Ποινικολόγων,  τίμησαν σε μια λαμπρή εκδήλωση  στο Μέγαρο Μουσικής, τον Δικηγόρο-ποινικολόγο Χριστόφορο Αργυρόπουλο για την πολύτιμη και πολύχρονη συνεισφορά του στη ποινική δικαιοσύνη.

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου, πρώην υπουργών και πολλών συναδέλφων του Δικηγόρων, δικαστών και πολιτών, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β.  Αλεξανδρής, του επέδωσε τον τιμητικό τόμο  των 1200 σελίδων, με πληθώρα εμπεριστατωμένων συμβολών, για  όλα σχεδόν τα σοβαρά και τρέχοντα νομικά ζητήματα.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρής, στον χαιρετισμό του τόνισε ότι «ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος είναι ένας άνθρωπος με ευρύτατη παιδεία και καλλιέργεια. Ένας άνθρωπος που τίμησε και τιμά την ιστορία του δικηγορικού σώματος, ενέπνευσε το σεβασμό στο δικηγορικό λειτούργημα και αγωνίστηκε και αγωνίζεται για την προάσπιση  του κράτους δικαίου.».

Επεσήμανε ότι διακρίθηκε στο χώρο της ποινικής δικηγορίας, αλλά και ευρύτερα του δημόσιου διαλόγου για κρίσιμα ζητήματα της δικαιοσύνης, δικαιοπολιτικών επιλογών καθώς και του πολιτισμού.

Ανέφερε ότι διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΡΤ, Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής, Πρόεδρος του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη και μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Επεσήμανε, ότι υπήρξε  επίσης επί σειρά ετών μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Νομικού Βήματος, συμβάλλοντας σημαντικά στην άνοδο του επιστημονικού επιπέδου του Περιοδικού. Διετέλεσε μέλος και Πρόεδρος πολλών Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ως Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, θέση που κατείχε επί  πολλά έτη, ανέδειξε καθοριστικά το ρόλο της Ενωσης.

Δειτε Επισης